OnsTeamPortaal®

Direct inloggen

Log hier inOnsTeamPortaal is een online reflectieplatform dat zijn waarde in de praktijk telkens weer bewijst. Met een tijdsinzet van slechts 2,5 uur per maand leert een team om zaken bespreekbaar maken die er echt toe doen: teamroutines, samenwerkingsgedrag, werkverdeling, resultaatambities, talenten, samenspel en professionalisering. 

Het resultaat: samensturing, sterk teamwerk en mooie prestaties.

Met hulp van OnsTeamPortaal gaat een team gaat zelf aan de slag, ondersteund door een interne of externe teamcoach. De leerroute bevat 10 werk/leerstappen waar het team 9 tot 12 maanden over kan doen. De coach helpt het team om initiatief te nemen en de missie van de leerreis samen uit te werken. Daarna kan het team van start.De 7 online vragenlijsten die in OnsTeamPortaal klaar staan, borgen dat ieder teamlid actief meedoet en het team telkens weer op een andere manier in de spiegel kijkt. Elke vragenlijst gaat over een teamthema dat er echt toe doet. De vragenlijsten zijn in taal en inhoudelijk afgestemd op de werksituatie van de teams. Hierdoor is de drempel zo laag mogelijk en de herkenbaarheid van de uitslag hoog.

De werkwijze is telkens gelijk: ieder vult individueel in op een moment naar eigen keuze. Is ieder klaar, dan dient de teamuitslag als aanleiding voor een goed gesprek. Zo maakt het team elke 4 tot 6 weken een nieuwe groeistap. Ook leert het team van reflectie en dialoog een goede gewoonte te maken.

De teamcoach zorgt dat de teamleden met elkaar een goed gesprek leren voeren. Verder faciliteert de coach de voorbereiding van de team bijeenkomsten en helpt het team om echt voor resultaat te gaan. Hierbij sluit de teamcoach aan op wat het team zelf aangeeft en laat zien, maar zal het team ook uitdagen op de eigen groeiambities. De teamcoach vervult hiermee de rol van gids in de leerreis van het team.